Press "Enter" to skip to content

Museocon, Alfacon, Fairytale

Tulevista tapahtumista seuraavien kuukausien aikana ja käynnissä olevasta kotimaisen roolipelin joukkorahoituskampanjasta.

Museocon: Pelimuseon roolipelipäivä

Tampereen Pelimuseossa on meneillään Astuit ansaan! -pöytäroolipelinäyttely, jonka tiimoilta järjestetään sunnuntaina 4. marraskuuta pelitapahtuma Museocon. Tapahtuma keskittyy nimenomaan kotimaisiin peleihin ja niitä käsitellään sekä pelipöydissä että luentosalissa.

Pelitarjonta on jo esillä ja ilmoittautumiset kerätään etukäteen. Jos siis halajat päästä pelaamaan etenkin vanhempia suomalaisia roolipelejä (mm. The Secret Treasure of Raquoc in the Acirema Dungeons, THOGS ja Hiljaisuuden vangit), kannattaa olla asialla pikimmiten. Puheohjelman puoli on tiivistetty tehokkaaseen 45 minuuttiin per aihe, eli näissä ei pääse takapuoli puuttumaan. Aihevalikoimaan sisältyy mm. Hans Zenjugan roolipelikuvittamisen historia, ropeskenen ajankohtaiset trendit ja viestiroolipelien esittely. Koko ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tästä.

Alfaconissa esillä roolipelaamisen monimuotoisuus

Suomalaisen pöytäroolipelaamisen kohtaamispaikka Alfacon järjestetään ensi vuonna kolmatta kertaa. Paikka on tuttuun tapaan Mikkelissä ja ajankohta on 15.-17. helmikuuta. Vaikka itse tapahtumaan on vielä neljä kuukautta aikaa, on ohjelmahaku juuri avattu.

Viime vuonna Alfaconin ohjelma rakennettiin kokonaan työpajatyyppiseksi työskentelyksi, ja samaa on luvassa myös tänä vuonna. Osallistujat eivät siis istu kuuntelemassa luennoitsijan viisaita ajatuksia, vaan pääsevät tekemään ja pohtimaan asioita yhdessä. Tapahtuman yhteydessä nauhoitetaan myös varttitunnin mittaisia ytimekkäitä puheenvuoroja, jotka ilmeisesti tulevat myöhemmin julkisesti saataville (vrt. TED Talks). Koska paikalle odotetaan runsaasti aktiivisia roolipeliharrastajia, on aulatiloissa mahdollisuus järjestää myös epävirallisempaa ohjelmaa.

Ohjelmahaun tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät Alfaconin sivuilta. Suoraan ilmoittautumislomakkeeseen pääsee tästä. Ohjelmatarjouksia saa kuulemma lähettää 2. joulukuuta saakka, mutta erilaisuutensa vuoksi ohjelman suunnitteluun kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Lisäksi tapahtumassa on tilaa vain rajatulle määrälle ohjelmaa, joten jälleen kerran nopeat syövät hitaat.

Roolipeli saduista joukkorahoituksessa

Pelien tekeminen joukkorahoitusvaroin alkaa tulla tutuksi myös roolipeliskenessämme. Tuorein kampanja on Teemu Pennalan säännöiltään kevyehkö roolipeli Fairytale, joka keskittyy satujen moraalisiin opetuksiin. Pelissä hahmoilla on erilaisia toimintatapoja ja jos pelaaja valitsee tarinan moraalia vastaan sotivan toimintatavan, hahmo ei menesty pyrkimyksissään. Pennala on julkaissut aiemmin Misfortune – Dramatic Roleplaying -roolipelin, jossa hahmot kehittyivät pätevimmiksi kohtaamalla heikkoutensa ja uupuivat omistautuessaan sankarikyvyilleen. Kyse on siis epäperinteisestä roolipelisuunnittelusta, joten siitä pitävien kannattaa seurata Pennalaa jatkossakin.

Pennalan uusin peli on klassista satufantasiaa. Kuva: Fairytale RPG:n joukkorahoituskampanja

Rahoituskampanjassa tavoitteena on kerätä 4000 euroa, mutta kyseessä on joustorahoitus. Tavoitteen alle jäävä pottikin siis menee projektin hyväksi. Varat on tarkoitus käyttää kuvittajan ja tekstin toimittajan kulujen kattamiseen. Esittelyvideon mukaan peli kyllä valmistuu ilman täyttä rahoitustakin, mutta sen tekeminen kestää pidempään. Alustavaa julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.

One Comment

  1. Sami Koponen Sami Koponen Post author | 17.10.2018

    Pian artikkelin julkaisemisen jälkeen silmiini osui Etelä-Suomen Rooli- & Strategiapeliyhdistys ry eli ESRSPY:n 16.-18.11. Kouvolassa järjestettävä juhlaleiri. Kyseinen leiri liittyy ESRSPY:n 25-vuotiseen taipaleeseen ja luvassa on vapaata pelaamista leirikeskuksessa.

    Tarkemmat tiedot juhlaleiristä sijanteine, hintoineen ja ilmoittautumiseen löytyvät tapahtuman Facebook-sivuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.