Press "Enter" to skip to content

Tekemistä marraskuulle

Tiettävästi kaikki roolipelitapahtumat on tältä vuodelta nähty, mutta sehän ei tarkoita, että loppuvuosi menisi vain oman porukan kanssa touhutessa. Annan seuraavassa pari tärppiä toisten roolipelaajien seuraamiseksi ja tarjoan mahdollisuuksia myös osallistumiseen.

Seurattavia asioita

Ville Virta (nettinimeltään raitzer) on laittanut pystyyn nettisarjan, jossa hän pelaa kavereidensa kanssa Dungeons & Dragons -kampanjaa. Guild of Gorath -nimestään huolimatta tyypit pelaavat suomeksi, mikä siis erottaa tämän kaltaisistaan kansainvälisistä versioista. Verkon yli pelaaminen lähetetään suorana Twitch-palvelun kautta tai sen voi katsoa pienemmiksi pätkiksi pilkottuna YouTube-palvelun puolelta: ensimmäisen pelikerran osat löytyvät tästä (osa 1, osa 2, osa 3, osa 4).

Roolipeliblogi Loki on herännyt horroksestaan säännöllisen julkaisutahdin myötä. Roolipelaamista käsitteleviä artikkeleita on julkaistu syyskuusta lähtien kerran viikossa ja aihevalikoimassa on juttua mm. kilpailevasta roolipelaamisesta, Ville Vuorelan Salaisuuksien kirjan arvio ja larppien hinnoittelusta. Toimittajakunta keskittyy tekstin toimittamiseen eli kirjoittajakaarti on laaja. Tämä tarkoittaa myös näkökulmien laajuutta, joten kannattaa käydä lueskelemassa mitä toisilla harrastajilla on sanottavanaan.

Osallistuttavia tapahtumia

Laura Wickström päätti pistää Facebookin puolella pystyyn LARPWriMo-projektin, jossa siis esikuvien tapaan on tarkoitus kirjoittaa marraskuun aikana larppi. Vertaistuesta on luovassa työssä aina apua, joten kannattaa käyttää tilaisuus hyödyksi ja kirjoittaa mielessä muhivat ideat peliksi. Keskusteluissa on mm. pohdittu eri paikkakunnille kirjoittajatapaamisia. Tällainen yhteinen kirjoitusprojekti mahdollistaa myös oman pelikirjoittamisen näyttämisen julkisesti, jotta eri harrastajat pääsevät vertailemaan toimintatapojaan. Kuten olen ennenkin sanonut, sääntökirjojen ja muiden julkaistujen tekstien puuttuessa kannatan lämpimästi kaikenlaisia tilaisuuksia, joissa larppaajat jakavat tietotaitoaan toisten harrastajien kesken.

Marraskuussa vietetään myös kansainvälistä peliviikkoa (14.-20.11.), jolloin monella paikkakunnalla järjestetään pelihetkiä etenkin kirjastoissa. Pelipäivän tapahtumakartasta voi katsastaa, löytyykö lähiseuduilta jo peliohjelmaa. Jos löytyy, niin mukaan vain – tällaisia tapahtumiahan järjestetään osallistujia varten ja osallistuminen on paras tapa saada järjestäjä tyytyväiseksi. Jos taas omasta kaupungista ei löydy ohjelmaa, niin kannattaa harkita järjestäisikö sellaista itse. Kirjastot ja nuorisotalot ovat usein avoimena tällaista ohjelmaa varten ja siinä samalla tutustuu paikkakunnan peliharrastajiinkin.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.