Press "Enter" to skip to content

Lisää uutisia kotimaan skenestä

Kuluva kevät tuntuu olevan poikkeuksellisen vilkasta aikaa ropeskenessä. Koska haluan pitää kunkin Roolipelitiedotuksen blogauksen muutaman päivän etusivun haltijana, niputan tähän samaan viestiin jälleen useamman uutisen. Tarjolla siis juttua roolipelitapahtumista, uusista julkaisuista ja Suomen pelimuseosta.

Ropecon on ihan kohta

Ropecon kuuluu kesään niin vahvasti, että joudun toistuvasti muistuttamaan itseäni siitä, että tänä vuonna Ropeconiin on enää kolme viikkoa. On siis syytä muistaa, että pelinjohtajaksi ilmoittautuminen päättyy jo ensi viikolla! Ilmeisesti ajankohta on ollut muillekin vaikea pitää muistissa, koska pöytäpelivastaava Arttu Hanska mainitsi pelinjohtajia ilmoittautuneen tänä vuonna varsin vähänlaisesti. Kannahan siis kortesi kekoon ja ilmoittaudu pelinjohtajaksi Suomen suurimpaan roolipelitapahtumaan.

Käyntiin on lähtenyt myös Tampereella järjestettävän Tracon-tapahtuman ohjelmahuutelo. Tracon on animetapahtuma, mutta sen kyljessä on jo pitkään elänyt myös varsin elinvoimainen roolipelimeininki. Tapahtuma järjestetään vasta syyskuussa, mutta ajoissa oleminen ei ainakaan haittaa.

Tampereella tuntuu olevan niin paljon pelienergiaa, että tulossa on Traconin lisäksi toinen, kokonaan ei-elektroniselle pelaamiselle omistettu tapahtuma. Hitpoint-nimellä kulkeva tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa marraskuussa (28.-29.11.), joten loppuvuoden pelitapahtuma on lopultakin toteutumassa. Tapahtuman sisällöstä kuultaneen lisää syksyn lähestyessä.

Roolipelitapahtumista puheenollen täytyy mainita myös Nörttityttöjen blogissa julkaistu Nuppu Soanjärven kirjoittama tapahtumaraportti Valocon-roolipelitapahtumasta, joka järjestettiin maaliskuussa Jyväskylässä. Raportissa kerrotaan myös laajemmin jyväskyläläisten järjestäytymisestä varsin ketteräksi roolipelikerhoksi. Sen toimintaperiaatteista joutaisi ottaa mallia muuallekin Suomeen.

Luolia ja kärpäsiä

Thaumiel Nerub on jatkanut ahkeroimistaan Dungeons & Dragons -pelin varhaisversioiden pelaamiseen keskittyvässä OSR-skenessä ja julkaissut ensimmäisen varsinaisen skenaarionsa. Temple of Greed -luolastossa ei kuulemma ole lainkaan hirviöitä, ainoastaan ansoja ja pulmapähkinöitä ratkaistavaksi. Thaumiel pisti pystyyn myös Patreon-sivun, jossa hän hakee sponsoreita OSR-materiaalin kehittämiselle. Kannattaa tutustua, jos kotimainen OSR-materiaali kiinnostaa.

Heimot ja E.N.O.C. -roolipeleistä tunnettu Miska Fredmanin ja Samuli Ahokkaan luotsaama Ironspine-kustantamo sai hiljattain uusittua verkkokauppansa. Nyt tuotevalikoimasta löytyy myös pienpainoksena levinnyt Kärpänen, jossa pelataan nimensä mukaisesti kärpäsiä matkalla kohti parempaa maailmaa. Tyylilaji on Ironspinelle tuttuun tapaan humoristinen, mutta kyllä peli on aivan ehtaa tavaraa eikä pelkkä vitsi.

Lisätietoa Suomen pelimuseosta

Julkaisin viimeksi Suomen pelimuseon lehdistötiedotteen sellaisenaan, koska en itse tunne projektia sen tarkemmin. Onneksi Nörttitytöt ovat paneutuneet asiaan senkin edestä ja kirjoittaneet siitä myös blogiinsa. Kannattaa siis lukea Elisa Wiikin kirjoittama juttu Suomen pelimuseon tiedotustilaisuudesta, jos Tampereella vuonna 2017 avattava pelimuseo kiinnostaa. Siitä selviää, ketkä ovat museohankkeen takana ja mitä museossa on tarkoitus olla esillä.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.