Press "Enter" to skip to content

Skenessä puhutaan: helmikuu 2018

Facebook-keskusteluissa on jälleen kyselty toisten kokemuksista, kun taas blogien puolelta löytyy alkaneen vuoden suunnitelmien laatimista. Roolipeliharrastus ylitti uutiskynnyksen myös valtamediassa.

Miten sä olet kokenut tän?

Tällä kertaa eniten keskustelua herättivät sellaiset ketjut, joissa kysyttiin johonkin tiettyyn ihmisryhmään kuuluvien roolipelaajien kokemuksia. Kuukauden aikana käytiin myös pari teoriahenkisempää keskustelua erilaisten roolipelaamisen tyylilajien määritelmistä. Runsaasti vastauksia keränneitä larppikeskusteluja oli tällä kertaa tavallista vähemmän.

Roolipelaamisen suuntauksia ja vuosi 1918

Blogosfäärin puolelta löytyi tällä kertaa mukavasti asiaa monesta eri pelimuodosta. Pöytäroolipelaamisen saralla Wille Ruotsalainen kertoi Lokin artikkelissa kampanjasta, jossa kukin pelikerta edusti yhden sukupolven elämää tuhon jälkeisessä maailmassa. Tuomo Laine puolestaan kertoi aikeistaan ruveta julkaisemaan seikkailuita Seikkailijoiden kiltaan. Koska kyseinen peli on aika perinteistä seikkailua, lienee noita aika helppo soveltaa myös muihin samankaltaisiin peleihin, kuten Dungeons & Dragonsiin. Ropetuvan uusimmassa jaksossa Joni Heinonen esittelee kotimaisen Bliaron-roolipelin.

Larppaaminen nousi esille Ylen uutisessa (ks. myös video), jossa Aishi Zidan kirjoitti palestiinalaisesta larppiskenestä. Palestiinan miehitystilannetta käsittelevä Halat hisar -larppihan on tuttu täällä kotimaassa, mutta kyseinen uutinen avaa oivallisesti Pohjoismaiden ja Palestiinan välisiä larppiyhteyksiä. Pelinjärjestäjä Mohamad Rabah tutustui larppaamiseen Norjassa ja poimi sieltä pohjoismaiset tekniikat, mutta käyttää niitä yhteiskunnallisten aiheiden pohtimiseen ja käsittelemiseen. Tämä yhteiskunnallinen vaikuttaminenhan oli pohjoismaisenkin larppaamisen ihanteita, mutta on mielenkiintoista, että se on puhjennut täyteen kukkaansa toisessa kulttuuripiirissä.

Myös lautapelaaminen pääsi valtamediaan, kun Helsingin Sanomat julkaisi Arla Kanervan artikkelin lautapelaamisen kasvavasta suosiosta. Jutussa haastateltiin Poromagia-pelikaupan Juho Sahiluotoa, joka selitti lautapelaamisen menestystä yleisellä peliharrastusten kasvulla sekä sosiaalisen ajanvietteen kaipuulla. Ajankohtaista aihetta käsitteli myös Kai Saarto, joka esittelee Todellisuuspako-blogissaan sekä heti vuonna 1918 julkaistuja sisällissotaa käsitteleviä lautapelejä että tänä vuonna julkaistavia samaista sotaa käsitteleviä lautapelejä.

Mainitsen vielä viimeisenä Salon kortti-, lauta- ja miniatyyripeliyhdistyksen eli Sumpin blogauksesta, jossa he linjaavat alkaneen vuoden toimintasuunnitelmaa. Kovasti näyttää olevan pelitapahtumia tulossa, joten jos satut liikkumaan Salon seutuvilla, kannattaa pistäytyä pelaamaan!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.